Information från Bränntorp

Nu ser vi ljuset i tunneln och lite små vårtecken kan skönjas.

Simskola
Ett vårtecken är definitivt att vi nu kan informera om att simskolan kommer att gå av stapeln vecka 26 och 27. Vi har lyckats att engagera våra duktiga simlärare från Finspång, Josefin och Paulina Maxe och vi återkommer givetvis med närmare info i ett senare skede.
Båtar
När det gäller de båtar som slutade som omärkta och ligger vid ängen på Örnvägen så kommer Polisen under nästa vecka att slutföra sitt arbete och i och med detta är de hittegods och Vägföreningens egendom. Vi kommer efter det att informera om nästa steg i hanteringen.
Problem med vintervatten
En trist historia att berätta är att vi under vintern har haft något som vi tror är ett sabotage mot vintervattnet i pumphuset. Någon har valt att öppna kranen och låtit vattnet rinna vilket lett till att pumpen till en hydrofor gått torrt och brunnit. Detta innebär en rejäl kostnad för en ny pump och arbete till det. Vi vill uppmana alla som går/åker förbi våra två tappställen och ser att vattnet rinner att stänga dem. Vi tömmer aldrig systemet via våra tappkranar utan då är det ett misstag eller ofog.
Arbetsdag
Vårens gemensamma arbetsdag är planerad till 27/4 kl 09.00. Hör av er till områdesansvarig om ni har idéer eller synpunkter på vad som behöver göras. Ni kan även vända er till någon i styrelsen.
Motioner till årsmötet
Motionstiden går ut sista mars och vi hoppas att ni som har synpunkter på stadgar eller annat tar
chansen med en motion till årsmötet. Motionen kan med fördel mailas till branntorpsvagstyrelse@gmail.com
Trädfällning
Just nu pågår det ett arbete med att ta ner barkborreträd samt vindfällen. I övrigt så har man från Södra tagit bort träd på Utterstigen som blev kvar efter avverkningen och utgjorde en fara efter att de blev ett vindfång. Längst in på Vargstigen har man också fällt träd av samma anledning som på Utterstigen. När det gäller bortforsling av ris så väntar vi fortfarande på det men vintern bör gått över till vår innan det är möjligt.
Sommarvatten
Målsättningen är att vara klar till skiftet mars/april. Ett antal kranar skall bytas och tjälen måste lämna området. Vi återkommer med närmare info.