Vår simskola

Simskolan 2018

2018 års simskola börjar den 2 juli och avslutas den 13 juli.
I år börjar simskolan måndag 2 juli. Även i år är det Josefine Maxe och Jennie Halvarsson som leder simskolan.
Upprop är måndagen 2/7 kl 09.00. Gruppindelningen sker direkt efter uppropet och simundervisningen startar redan samma dag i tre grupper:
Grupp 1 kl. 10.00
Grupp 2 kl. 11.00
Grupp 3 kl. 12.00.
Den traditionella, festliga avslutningen är fredag den 13 juli.
Alla är välkomna från 5 års ålder och uppåt
Som vanligt är simskolan gratis så att alla barn och barnbarn får möjligheten att lära sig simma och ha roligt med märkestagning.
Simlärarna hälsar att även vuxna välkomnas för att testa sin simkunnighet genom att ta simborgarmärket.
Ta chansen och var så säker på att barnen uppskattar att även vi vuxna deltar!

Har du frågor?
Välkommen att kontakta
Hans Svensson, Bränntorps Vägförening tel 070 253 65 88
Josefin Maxe, simskollärare, 070 204 42 76

Simskolan 2017

Simskoleavslutning

Fredag, 7 juli, var det dags för simskoleavslutning och det i strålande väder. 50 barn har deltagit i simskolan och tagit allehanda märken. 6 hade klarat av kandidat-eller magistermärken och firades med kransar på huvudet. Mellan 10 och 15 vuxna har tagit simborgarmärket Vid avslutningen deltog över 100 personer. Efter att alla grupper visat upp vad de lärt sig så avslutades dagen traditionsenligt med saft, kaffe och bullar. Tyvärr kom inte tidningen i år trots information

Vi kan också informera om att nu är 4 nya livbojar uppsatta vid baden och övriga är reparerade med nya linor. Hoppas dock att de aldrig kommer till användning.
Många har frågat efter en dusch vid stora badet då vattnet periodvis kan vara lite brunfärgat vilket beror på nedfall från skogen men är helt ofarligt. Styrelsen har beslutat att installera en dusch men då leveranstiden är ett antal veckor och därefter ska det monteras så har vi beslutat att köpa hem materialet men vänta med att sätta upp duschen till våren. Gör vi det nu hinner vi bara sätta upp den innan det är dags att ta in den för vintern. Men till våren kommer den efterlängtade duschen

Simskolestarten nu avklarad

Måndag morgon var det dags för simskolestart. Över 40 barn trotsade regnet och bildade kö för anmälan. När första gruppen startade kl 10 hade solen tittat fram. Nu hoppas vi på sol och varma vindar under de här  veckorna.

Kallelse

I år börjar simskolan redan måndag 26 juni. Den tidiga starten beror på att våra duktiga simlärare inte kan senare. Precis som i fjol är det Josefine Maxe och Jennie Halvarsson som leder simskolan.

Uppropet är måndag den 26 juni kl 09.00. Gruppindelningen sker direkt efter uppropet. och simundervisningen startar redan samma dag i tre grupper:

  • Grupp 1 kl. 10.00
  • Grupp 2 kl. 11.00
  • Grupp 3 kl. 1200.

Tidigare har första gruppen varit kl. 09.00 men vi lägger nu första gruppen varje dag kl. 10.00 och hoppas då att solen värmt vattnet lite grand.

Den traditionella, festliga avslutningen är fredag den 7 juli kl. 10.00

Som vanligt är simskolan gratis så alla våra barn och barnbarn får möjligheten att lära sig simma och ha roligt med märkestagning.
Simlärarna hälsar att första veckan är även alla vuxna välkomna kl. 10-12 för att testa sin simkunnighet genom att ta simborgarmärket. Ta chansen och var så säker att barnen uppskattar att vi vuxna deltar!

Har du frågor? Välkommen att kontakta Inga-Lill Johansson, styrelsen, tel 073-58 58 201

Simskolan 2016

Fredag 15 juli var det simskoleavslutning, våra mest avancerade märkestagare blev promoverade med krans, Moa Liljeberg-Korssell, Emilia Deltén, Maja Lagnevik och Gustav Birgersson. Totalt var det ca 50 barn på plats och minst lika många vuxna hade slutit upp för att delta. Kaffe, saft, bullar och sockerkaka serverades efter diplomutdelningen.

Norrköpings tidningar var på plats och bevakade vilket resulterade i artikeln ”Härlig examensdag för simskolan”.